Εδανός Μαλαγουζιά

Edanos Malagousia -Organic - Edanos Winery, Aigialeia, Aigio, Peloponnese, Greece

Μια φρέσκια και αρωματική εκδοχή της ποικιλίας Μαλαγουζιάς, βιολογικής καλλιέργειας, κοντά στον τόπο προέλευσής της.

  • Παραγωγός: Εδανός
  • Σοδειά: 2024
  • Τύπος: Λευκός ξηρός οίνος
  • Ποικιλίες: 100% Μαλαγουζιά
  • Ονομασία προέλευσης: ΠΓΕ Αχαΐα
  • Αλκοόλ: 12%
  • Φιάλη: 750ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιολογική πιστοποιημένη
  • Οινοποίηση: Ζύμωση για 20-30 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή με βιολογικό ζυμομύκητα και ωρίμανση για 2 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιολογική πιστοποιημένη
  • Κλίμα: Ορεινό, ψυχρό
  • Έδαφος: Αργιλοπηλώδες με βαθύτερα ασβεστολιθικά πετρώματα
  • Έτος φύτευσης: 2008
  • Υψόμετρο: 700 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: 20%
  • Πυκνότητα φύτευσης: 400 πρέμνα / στρέμμα
  • Απόδοση πρέμνου: 2 kg / πρέμνο
  • Άρδευση: Δεν εφαρμόζεται
  • Ψεκασμός: 2 φορές με βιολογικά παρασκευάσματα και 1 φορά με θειάφι ανά 15 ημέρες
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός σε τελάρα χωρητικότητας 20 κιλών

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Δεν εφαρμόζεται (ελεύθερη ροή)
  • Πιεστήριο: Δεν εφαρμόζεται
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Στατική απολάσπωση στους 10℃ και ζύμωση στους 16-18℃
  • Ζύμωση: 20-30 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή με βιολογικό ζυμομύκητα
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Ωρίμανση: 2 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας 2.500 λίτρων
  • Διαύγαση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Φιλτράρισμα: Ήπιο, μη αποστειρωτικό φιλτρόχαρτο
  • Παραγωγή: 4.000 λίτρα
  • Αλκοόλ: 12%
  • Οξύτητα: 5,40 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,05 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 56 mg/l
  • Πιστοποίηση: Βιολογικός Οίνος 
  • Φιάλη: 750ml

Το Οινοποιείο Εδανός  είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο βιολογικών κρασιών τρίτης γενιάς που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Καλαμιά στην Αιγιάλεια, μια αρχαία αμπελουργική περιοχή που συνδέεται στενά με την υψηλής ποιότητας ποικιλία Ροδίτη.

Η οικογένεια παράγει βιολογικά κρασιά με γνώμονα τις γηγενείς, τοπικές ποικιλίες Ροδίτη, Λαγόρθι, Μοσχάτο Ρίου, Μαύρο Καλαβρυτινό και Μαυροδάφνη. Οι περισσότεροι αμπελώνες είναι ξερικής καλλιέργειας και διαμορφωμένοι σε παραδοσιακό κυπελλοειδές σχήμα, γεγονός που υποδεικνύει την υψηλής ποιότητας φυσική αμπελοκαλλιέργεια που διδάχθηκε η οικογένεια από τις προηγούμενες γενιές. Η φιλοσοφία της οινοποίησης βασίζεται κυρίως στη φυσική προσέγγιση με συνεχή πειραματισμό ως προς την έκφραση αυτών των γηγενών ποικιλιών.

Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος προορισμός που παντρεύει αρμονικά την ιστορία με τον σύγχρονο ρυθμό ζωής. Χτισμένη στη βορειοδυτική άκρη της Πελοποννήσου, αποτελεί ιδανική αφετηρία για ταξίδια τόσο προς τα ελληνικά νησιά όσο και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, χάρη στη στρατηγική της θέση. Η πόλη γοητεύει με τον τρόπο που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα με τις σύγχρονες υποδομές.

Ανάμεσα στα σύμβολά της ξεχωρίζει η επιβλητική γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – ένα τεχνολογικό επίτευγμα που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Για τους φίλους της ιστορίας, η Πάτρα προσφέρει σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Ρωμαϊκό Ωδείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με μοναδικά ευρήματα από την αρχαιότητα. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, από τους μεγαλύτερους της χώρας, με βυζαντινή αρχιτεκτονική και εντυπωσιακές αγιογραφίες.

Αυτό που κάνει όμως την Πάτρα ξεχωριστή είναι η ζεστή, εξωστρεφής της ατμόσφαιρα, που κορυφώνεται στα φεστιβάλ της – με κορυφαίο το φημισμένο Πατρινό Καρναβάλι. Από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, γεμίζει την πόλη με χρώμα, μουσική και χορό για εβδομάδες, προσφέροντας εμπειρίες για όλες τις ηλικίες.