Ελιξίριο Amelie

Elixirio Amelie - Vaimaki Family - Amyndeo - Debina - Non-alcholic - Eklektikon

Τα ελιξίρια είναι ηδύποτα χωρίς αλκοόλ. Αναμείχθηκε το «όξος» (φυσικό ξύδι παλαιωμένο 10 ετών) με νέκταρ μικρών φρούτων, στο οποίο έγινε εκχύλιση με διάφορα βότανα και καρυκεύματα. Τα αρώματα από το «όξος», το νέκταρ, τα βότανα ή τα καρυκεύματα δίνουν ένα εξαιρετικό προϊόν με πολλαπλή χρήση ως υλικό μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και ως ποτό. Πίνεται με τριμμένο πάγο ως aperitif ή digestive, στο τέλος ή ενδιάμεσα στο γεύμα. Προστίθεται στην σαλάτα, στο κρέας, στο ψάρι, στο παγωτό. Είναι προϊόντα με έντονα αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά που τα παίρνουν τόσο από το «όξος» όσο και από τα βότανα και τα καρυκεύματα που περιέχουν.

Άρτυμα από ξίδι 5 ετών, με νέκταρ μικρών φρούτων και εκχύλιση κανέλας, γαρύφαλλου, κόλιανδρου. Πίνεται με τριμμένο πάγο ως aperitif & ως digestive. Προστίθεται στην σαλάτα, στο ψημένο κρέας, στο ψάρι, στο παγωτό.

  • Παραγωγός: Οικογένεια Βαϊμάκη
  • Σοδειά:
  • Πρώτες ύλες:
  • Αλκοόλ: 0%
  • Θερμίδες: 
  • Υδατάνθρακες: 
  • Συσκευασία: 250ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιολογική (μη πιστοποιημένη)
  • Παραγωγή:
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιολογική (μη πιστοποιημένη)
  • Κλίμα: 
  • Έδαφος:
  • Έτος φύτευσης: 
  • Υψόμετρο: 
  • Κλίση εδάφους: 
  • Πυκνότητα φύτευσης: 
  • Απόδοση πρέμνου: 
  • Άρδευση:
  • Ψεκασμός: 
  • Τρύγος: 

Παραγωγή

  • Φιλτράρισμα: 
  • Παραγωγή:
  • Αλκοόλ: 0%
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 
  • Ολικά θειώδη:
  • Πιστοποίηση:
  • Φιάλη: 250ml

Η Οικογένεια Βαϊμάκη αποτελεί το αστικό οινοποιητικό έργο του οινολόγου Βασίλη Βαϊμάκη. Οινολόγος με τεράστια οινοποιητική εμπειρία, ο Βαϊμάκης είναι επίσης ένας από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας που εξερεύνησε τα όρια της φυσικής οινοποίησης των ελληνικών ποικιλιών με μηδενικά θειώδη. Αν και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Εκλεκτικόν επικεντρώνεται στους παραγωγούς, η οικογένεια Βαϊμάκη είναι η μόνη εξαίρεση στον κανόνα, προκειμένου να εκπροσωπήσει τις πρώτες ελληνικές σοδειές κρασιών χωρίς προσθήκη θειωδών, υπό την εμβληματική και συνεχώς μεταβαλλόμενη ετικέτα «Mater Natura».

Η οικογένεια Βαϊμάκη ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή κρασιού στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Βασίλης Βαϊμάκης θέλησε να αναβιώσει την οικογενειακή οινοποιητική παράδοση τη δεκαετία του ’70, ως νέος οινολόγος, και άρχισε να εργάζεται για το συνεταιρισμό της Ζίτσας και του Αμυνταίου, όπου οδήγησε και τους δύο σε απρόσμενη εμπορική επιτυχία. Στη δεκαετία του ’90, έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του με εξειδίκευση στην οξείδωση των λευκών κρασιών και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού. Άρχισε να πειραματίζεται με τα κρασιά που περιέχουν μηδενικά θειώδη αποσκοπώντας να επικοινωνήσει τον τόπο παραγωγής των πολλά υποσχόμενων ελληνικών ποικιλιών και ξεκίνησε τη σειρά Mater Natura το 2009. Το Mater Natura είναι μια σειρά μοναδικών αριθμών, που αντικατοπτρίζουν μοναδικές οινοποιήσεις οι οποίες δεν θα επαναληφθούν ποτέ.

Το Αμύνταιο αποτελεί ένα από τα πιο αλπικά κλίματα της Ελλάδας, περιτριγυρισμένο από λίμνες και σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την παραγωγή αφρωδών οίνων ποικιλιας Ξινόμαυρου που αγαπά την υγρασία και καθιστά το Αμύνταιο τη μοναδική ΠΟΠ (ονομασία πρώτης βαθμίδας) περιοχή για αφρώδεις οίνους. Η γενική περιοχή της Φλώρινας, όπου ανήκει το Αμύνταιο, είναι μια ορεινή περιοχή που φτάνει σε υψόμετρο έως και 2.524 μέτρα (όρος Βόρας).

Το κοντινό χωριό Νυμφαίο, σε υψόμετρο 1.346 μέτρων θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Αν και αντιμετώπισε σταδιακή ερήμωση μέχρι τη δεκαετία του ’90, είναι πλέον δημοφιλής χειμερινός προορισμός.

Το διπλανό χωριό Ξινό Νερό φημίζεται για τα φυσικά αφρώδη και ιαματικά νερά πηγής.