Σαββατιανό Φυσικώς Γλυκύς

Πρόκειται για ένα μοναδικό, αθείωτο, επιδόρπιο κρασί πενταετούς ωρίμανσης χωρίς προσθήκη θειωδών από σταφύλια βιοδυναμικής καλλιέργειας της γηγενούς ποικιλίας Σαββατιανού.

  • Παραγωγός: Οικογένεια Γεώργα
  • Σοδειά: 2010
  • Ποικιλίες: 100% Σαββατιανό
  • Ονομασία προέλευσης: ΠΓΕ Αττική
  • Αλκοόλ: 13,63%
  • Φιάλη: 500ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Ξηρή, βιοδυναμική / βιολογική (πιστοποιημένη)
  • Οινοποίηση: Αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με επαφή με στέμφυλα για 6 ημέρες, και παλαίωση για 5 χρόνια σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια που δεν έχουν υποστεί έκπλυση, χωρίς προσθήκη θειωδών.
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιοδυναμική / Βιολογική (διπλή πιστοποίηση)
  • Κλίμα: Ξηρό, άνυδρο, Μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες, θερμά καλοκαίρια και θαλασσινή αύρα
  • Έδαφος: Αργιλοπηλώδες, ασβεστώδες
  • Έτος φύτευσης: 1960
  • Υψόμετρο: 120 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: Πεδιάδες με χαμηλή κλίση (πλαγιά)
  • Πυκνότητα φύτευσης: 250-320 πρέμνα / στρέμμα
  • Απόδοση πρέμνου: 1-2 κιλά / πρέμνο
  • Άρδευση: Δεν εφαρμόζεται
  • Ψεκασμός: Βιοδυναμικά παρασκευάσματα και θειάφισμα (1-2 φορές τον χρόνο)
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Ανοξείδωτη δεξαμενή (επαφή με στέμφυλα για 6 ημέρες)
  • Ζυμομύκητας: Γηγενής – αυθόρμητη ζύμωση
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Ωρίμανση: 5 χρόνια σε 10ετές γαλλικό δρύινο βαρέλι που δεν έχει υποστεί έκπλυση μήνες
  • Διαύγαση: Δεν εφαρμόζεται
  • Φιλτράρισμα: Δεν εφαρμόζεται
  • Παραγωγή: 1.000 λίτρα
  • Αλκοόλ: 13,63%
  • Οξύτητα: 4,72 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 200 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 9,2 mg/l
  • Πιστοποίηση: Βιολογικός Οίνος, Χωρίς προσθήκη θειωδών, Vegan
  • Φιάλη: 500ml

Το Οινοποιείο της Οικογένειας Γεώργα  βρίσκεται στην ιστορική περιοχή των Σπάτων, στο κέντρο της ρετσίνας και του ανεξερεύνητης λευκής ποικιλίας Σαββατιανού, όπου εντοπίζονται οι αγροτικές τους ρίζες πριν από 380 χρόνια. Καλλιεργούν βιοδυναμικά τους ξηρούς αμπελώνες τους έκτασης 45 στρεμμάτων, με πολύ χαμηλή απόδοση (2,1 εκατόλιτρα / στρέμμα). Η οινοποίηση πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο με αυθόρμητη ζύμωση, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς θειώδη (για τα περισσότερα κρασιά), και έως μια βδομάδα με επαφή με στέμφυλα, που προσδίδει στα κρασιά τους το χαρακτηριστικό μπρονζέ χρώμα.

Τα Σπάτα είναι προάστιο έξω από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τα Σπάτα είναι γνωστά για τη μακρά παράδοση τους στην αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί ρετσίνα. Είναι επίσης γνωστή περιοχή λόγω της κοντινής απόστασης από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι επίσης μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τεράστια ιστορική και πολιτιστική σημασία. Θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, γεννώντας ιδέες και επιστήμες, όπως η δημοκρατία, η φιλοσοφία και το θέατρο. Μπορεί κανείς να θαυμάσει πολλά μνημεία της αρχαίας και πιο πρόσφατης δόξας της Αθήνας, όπως ο Παρθενώνας, η πλατεία Συντάγματος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η αρχαία περιοχή της Πλάκας κ.α.