Η οικογένεια του Μάρκου Φρέρη έχει στο ιστορικό της έναν αιώνα καταγεγραμμένης ιστορίας αμπελοκαλλιέργειας στο κοσμοπολίτικο νησί της Σύρου, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων (εξ ου και ο Αιών). Αντιπροσωπεύοντας την τέταρτη γενιά αυτής της ιστορίας, ανέλαβε τους αμπελώνες της οικογένειας με την καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών (Μονεμβασιά, Σεριφιώτικο, Μαντηλαριά, Σαββατιανό, Ροδίτης) και σε συνεργασία με την βετεράνο οινολόγο Κρίστη Μανούσου οινοποιούν κρασιά με γηγενείς ζυμομύκητες, αφιλτράριστα, στο δικό τους οινοποιείο, χωρίς αντλίες (αποκλειστικά με τη βαρύτητα). Τα κρασιά του Μάρκου είναι επίσης τα πρώτα φυσικά και πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά της Σύρου.
- Οινοποιείο: Φρέρης
- Σημείο εστίασης: Οινοποιήσεις κυκλαδίτικων ποικιλιών εμπνευσμένων από την αρχαία Ελλάδα
- Περιοχή: Σύρος (Νησιά του Αιγαίου)
- Έτος ίδρυσης: 2018
- Έκταση: 30 στρέμματα
- Ποικιλίες: Σεριφιώτικο, Ροδίτης, Σαββατιανό, Μονεμβασιά, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο
- Οινοποίηση: Βιολογική πιστοποιημένη
- Κλίμα: Ξηρό κλίμα, ελάχιστες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, πρωινή υγρασία
- Έδαφος: Κυρίως αμμώδες, pH 7
- Έτος φύτευσης: Μεταξύ 1981 και 2001
- Υψόμετρο: Δ/Υ
- Απόσταση από την ακτή: 1 μίλι
- Ποσοστό σταφυλιών από ιδιόκτητους αμπελώνες: 100%