Φυσικώς Γλυκύς

Georgas Naturally Sweet Savatiano - Orange Biodynamic Aged Wine - Georgas Family, Spata, Attica, Greece

Πρόκειται για ένα μοναδικό, αθείωτο, επιδόρπιο κρασί πενταετούς ωρίμανσης χωρίς προσθήκη θειωδών από σταφύλια βιοδυναμικής καλλιέργειας της γηγενούς ποικιλίας Σαββατιανού.

  • Παραγωγός: Οικογένεια Γεώργα
  • Σοδειά: NV
  • Τύπος: Πορτοκαλί επιδόρπιος οίνος
  • Ποικιλίες: 100% Σαββατιανό
  • Ονομασία προέλευσης: ΠΓΕ Αττική
  • Αλκοόλ: 13%
  • Φιάλη: 500ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιοδυναμική / βιολογική (διπλή πιστοποιήση)
  • Οινοποίηση: Αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με επαφή με στέμφυλα για 3 ημέρες, και παλαίωση για 5 χρόνια σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια που δεν έχουν υποστεί έκπλυση, χωρίς προσθήκη θειωδών.
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιοδυναμική / Βιολογική (διπλή πιστοποίηση)
  • Κλίμα: Μεσογειακό, ξηρό
  • Έδαφος: Λευκή μάργα σε ασβεστόλιθο
  • Έτος φύτευσης: 1960
  • Υψόμετρο: 120 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: 3%
  • Πυκνότητα φύτευσης: 320 πρέμνα / στρέμμα
  • Απόδοση πρέμνου: 1 kg / πρέμνο
  • Άρδευση: Δεν εφαρμόζεται
  • Ψεκασμός: Βιοδυναμικά παρασκευάσματα και θειάφισμα
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός σε πλαστικά τελάρα

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Επαφή με στέμφυλα για 3 ημέρες
  • Πιεστήριο: Πνευματικό πιεστήριο για 3 ώρες
  • Έλεγχος Θερμοκρασίας: Κατά τη ζύμωση
  • Ζύμωση: Αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με γεγενείς ζυμομύκητες για 3 μήνες
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Ωρίμανση: 1 χρόνο σε ανοξείδωτη δεξαμενή και 3-5 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που δεν έχουν υποστεί έκπλυση για μήνες
  • Διαύγαση: Δεν εφαρμόζεται
  • Φιλτράρισμα: Δεν εφαρμόζεται
  • Παραγωγή: 250 λίτρα
  • Αλκοόλ: 13%
  • Οξύτητα: 4,50 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 98 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 9 mg/l
  • Πιστοποίηση: Βιολογικός Οίνος, Χωρίς προσθήκη θειωδών, Vegan
  • Φιάλη: 500ml

Το Οινοποιείο της Οικογένειας Γεώργα  βρίσκεται στην ιστορική περιοχή των Σπάτων, στο κέντρο της ρετσίνας και του ανεξερεύνητης λευκής ποικιλίας Σαββατιανού, όπου εντοπίζονται οι αγροτικές τους ρίζες πριν από 380 χρόνια. Καλλιεργούν βιοδυναμικά τους ξηρούς αμπελώνες τους έκτασης 45 στρεμμάτων, με πολύ χαμηλή απόδοση (2,1 εκατόλιτρα / στρέμμα). Η οινοποίηση πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο με αυθόρμητη ζύμωση, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς θειώδη (για τα περισσότερα κρασιά), και έως μια βδομάδα με επαφή με στέμφυλα, που προσδίδει στα κρασιά τους το χαρακτηριστικό μπρονζέ χρώμα.

Τα Σπάτα είναι προάστιο έξω από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τα Σπάτα είναι γνωστά για τη μακρά παράδοση τους στην αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί ρετσίνα. Είναι επίσης γνωστή περιοχή λόγω της κοντινής απόστασης από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι επίσης μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τεράστια ιστορική και πολιτιστική σημασία. Θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, γεννώντας ιδέες και επιστήμες, όπως η δημοκρατία, η φιλοσοφία και το θέατρο. Μπορεί κανείς να θαυμάσει πολλά μνημεία της αρχαίας και πιο πρόσφατης δόξας της Αθήνας, όπως ο Παρθενώνας, η πλατεία Συντάγματος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η αρχαία περιοχή της Πλάκας κ.α.