Natura Est Deus Μαλαγουζιά

Edanos Natura Est Deus Malagousia - Organic - white dry wine - Edanos Winery, Aigialeia, Aigio, Peloponnese, Greece

Το Natura Est Deus Μαλαγουζιά, πιστοποιημένο βιολογικό κρασί, αποτυπώνει με μοναδική αυθεντικότητα και κομψότητα τον ελληνικό terroir. Η ζωηρή οξύτητα και το εκλεπτυσμένο αρωματικό του προφίλ αποκαλύπτουν λεπτές νότες, προσφέροντας μια φρέσκια και ισορροπημένη γευστική εμπειρία. Με βαθύ σεβασμό στη φύση και τη βιωσιμότητα, το Natura Est Deus αναδεικνύει τον χαρακτήρα της Μαλαγουζιάς μέσα από μια σύγχρονη, αρμονική οινοποίηση. Ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν καθαρότητα και φινέτσα σε κάθε γουλιά.

  • Παραγωγός: Εδανός
  • Σοδειά: 2024
  • Τύπος: Λευκός ξηρός οίνος
  • Ποικιλίες: 100% Μαλαγουζιά
  • Ονομασία προέλευσης: ΠΓΕ Αχαΐα
  • Αλκοόλ: 12,50%
  • Φιάλη: 750ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιολογική πιστοποιημένη
  • Οινοποίηση: Ζύμωση για 25 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18°C, και ωρίμανση για 4 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιολογική πιστοποιημένη
  • Κλίμα: Ορεινό, ψυχρό
  • Έδαφος: Ασβεστολιθικό, πηλώδες
  • Έτος φύτευσης: 2007
  • Υψόμετρο: 700 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: 20%
  • Πυκνότητα φύτευσης: 400 πρέμνα / στρέμμα
  • Απόδοση πρέμνου: 2-3 kg / πρέμνο
  • Άρδευση: Δεν εφαρμόζεται
  • Ψεκασμός: Βιολογικά παρασκευάσματα και 1 φορά με θειάφισμα
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός σε τελάρα χωρητικότητας 20 κιλών

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Δεν εφαρμόζεται (ελεύθερη ροή)
  • Πιεστήριο: Δεν εφαρμόζεται
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Ζύμωση στους 16-18℃
  • Ζύμωση: Αυθόρμητη ζύμωση για 25 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Ωρίμανση: 4 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή
  • Διαύγαση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Φιλτράρισμα: Δεν εφαρμόζεται
  • Παραγωγή: 1.200 λίτρα
  • Αλκοόλ: 12,50%
  • Οξύτητα: 5,45 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,50 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 36 mg/l
  • Πιστοποίηση: Βιολογικός Οίνος 
  • Φιάλη: 750ml

Το Οινοποιείο Εδανός  είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο βιολογικών κρασιών τρίτης γενιάς που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Καλαμιά στην Αιγιάλεια, μια αρχαία αμπελουργική περιοχή που συνδέεται στενά με την υψηλής ποιότητας ποικιλία Ροδίτη.

Η οικογένεια παράγει βιολογικά κρασιά με γνώμονα τις γηγενείς, τοπικές ποικιλίες Ροδίτη, Λαγόρθι, Μοσχάτο Ρίου, Μαύρο Καλαβρυτινό και Μαυροδάφνη. Οι περισσότεροι αμπελώνες είναι ξερικής καλλιέργειας και διαμορφωμένοι σε παραδοσιακό κυπελλοειδές σχήμα, γεγονός που υποδεικνύει την υψηλής ποιότητας φυσική αμπελοκαλλιέργεια που διδάχθηκε η οικογένεια από τις προηγούμενες γενιές. Η φιλοσοφία της οινοποίησης βασίζεται κυρίως στη φυσική προσέγγιση με συνεχή πειραματισμό ως προς την έκφραση αυτών των γηγενών ποικιλιών.

Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος προορισμός που παντρεύει αρμονικά την ιστορία με τον σύγχρονο ρυθμό ζωής. Χτισμένη στη βορειοδυτική άκρη της Πελοποννήσου, αποτελεί ιδανική αφετηρία για ταξίδια τόσο προς τα ελληνικά νησιά όσο και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, χάρη στη στρατηγική της θέση. Η πόλη γοητεύει με τον τρόπο που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα με τις σύγχρονες υποδομές.

Ανάμεσα στα σύμβολά της ξεχωρίζει η επιβλητική γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – ένα τεχνολογικό επίτευγμα που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Για τους φίλους της ιστορίας, η Πάτρα προσφέρει σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Ρωμαϊκό Ωδείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με μοναδικά ευρήματα από την αρχαιότητα. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, από τους μεγαλύτερους της χώρας, με βυζαντινή αρχιτεκτονική και εντυπωσιακές αγιογραφίες.

Αυτό που κάνει όμως την Πάτρα ξεχωριστή είναι η ζεστή, εξωστρεφής της ατμόσφαιρα, που κορυφώνεται στα φεστιβάλ της – με κορυφαίο το φημισμένο Πατρινό Καρναβάλι. Από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, γεμίζει την πόλη με χρώμα, μουσική και χορό για εβδομάδες, προσφέροντας εμπειρίες για όλες τις ηλικίες.