Natura Est Deus Μυγδάλι

Edanos Natura Est Deus Mygdali - Organic - red dry wine - Edanos Winery, Aigialeia, Aigio, Peloponnese, Greece

Ενα ξεχωριστό κρασί με φρέσκα αρώματα από άνθη εσπεριδοειδών, βοτανικές νότες και έντονη ορυκτότητα από την ομώνυμη ποικιλία Μυγδάλι.

  • Παραγωγός: Εδανός
  • Σοδειά: 2024
  • Τύπος: Λευκός ξηρός οίνος
  • Ποικιλίες: 100% Μυγδάλι
  • Ονομασία προέλευσης: Ποικιλιακός οίνος
  • Αλκοόλ: 12%
  • Φιάλη: 750ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιολογική πιστοποιημένη
  • Οινοποίηση: Ζύμωση για 25 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18°C, και ωρίμανση για 3 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιολογική πιστοποιημένη
  • Κλίμα: Ορεινό, ψυχρό
  • Έδαφος: Ασβεστολιθικό, πηλώδες
  • Έτος φύτευσης: 2019
  • Υψόμετρο: 680 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: 10%
  • Πυκνότητα φύτευσης: 400 πρέμνα / στρέμμα
  • Απόδοση πρέμνου: 3 kg / πρέμνο
  • Άρδευση: Δεν εφαρμόζεται
  • Ψεκασμός: 1 φορά με βιολογικά παρασκευάσματα και 1 φορά με θειάφι
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός σε τελάρα χωρητικότητας 20 κιλών

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Δεν εφαρμόζεται (ελεύθερη ροή)
  • Πιεστήριο: Δεν εφαρμόζεται
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Ζύμωση στους 16-18℃
  • Ζύμωση: Αυθόρμητη ζύμωση για 25 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Ωρίμανση: 3 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή
  • Διαύγαση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Φιλτράρισμα: Δεν εφαρμόζεται
  • Παραγωγή: 500 λίτρα
  • Αλκοόλ: 12%
  • Οξύτητα: 5,10 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,40 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 38 mg/l
  • Πιστοποίηση: Βιολογικός Οίνος 
  • Φιάλη: 750ml

Το Οινοποιείο Εδανός  είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο βιολογικών κρασιών τρίτης γενιάς που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Καλαμιά στην Αιγιάλεια, μια αρχαία αμπελουργική περιοχή που συνδέεται στενά με την υψηλής ποιότητας ποικιλία Ροδίτη.

Η οικογένεια παράγει βιολογικά κρασιά με γνώμονα τις γηγενείς, τοπικές ποικιλίες Ροδίτη, Λαγόρθι, Μοσχάτο Ρίου, Μαύρο Καλαβρυτινό και Μαυροδάφνη. Οι περισσότεροι αμπελώνες είναι ξερικής καλλιέργειας και διαμορφωμένοι σε παραδοσιακό κυπελλοειδές σχήμα, γεγονός που υποδεικνύει την υψηλής ποιότητας φυσική αμπελοκαλλιέργεια που διδάχθηκε η οικογένεια από τις προηγούμενες γενιές. Η φιλοσοφία της οινοποίησης βασίζεται κυρίως στη φυσική προσέγγιση με συνεχή πειραματισμό ως προς την έκφραση αυτών των γηγενών ποικιλιών.

Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πόλης αποτελούν αλλά και διαμορφώνουν το τοπίο και τους ανθρώπους.

Η Πάτρα βρίσκεται 216 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στα βόρεια παράλια της Πελοποννήσου, στους πρόποδες του Παναχαϊκού Ορους, και βρέχεται από τον Πατραϊκό Κόλπο. Είναι η πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση λόγω του λιμανιού της και την επικοινωνία με την Ιταλία και την Ευρώπη, άλλα και κομβικό σημείο για το εμπόριο με διεθνές διαστάσεις.

Στην παράκτια ζώνη το ανάγλυφο είναι λοφώδες µέχρι και µέσα στην Πάτρα. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία του οικιστικού ιστού της Πάτρας είναι το λιµάνι και ο χαµηλός λόφος του Παναχαϊκού µε το µεσαιωνικό κάστρο, χτισµένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης.

Ο ∆ήµος της Πάτρας αποτελεί το κέντρο της επιχειρηµατικότητας, των λειτουργιών, των υπηρεσιών και των εξυπηρετήσεων για ολόκληρη την περιοχή της Αχαΐας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ∆υτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου. Φημίζεται επίσης για το πολύ γνωστό καρναβάλι της.

Το λιμάνι ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης. Κατά τον προηγούμενο αιώνα γνώρισε μία περίοδο μεγάλης άνθησης ως κέντρο σταφιδεμπορίου. Τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης του προσέφεραν μια εκτεταμένη περίοδο ακμής, που σημάδεψε τη ζωή της Πάτρας και διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας.

(Πηγή: https://e-patras.gr)