Ένα χαρτοφυλάκιο
ελληνικών κρασιών

Η Εκλεκτικόν δημιουργήθηκε το 2011, από το πάθος μας για το κρασί και την ελληνική μας κληρονομιά, αναλογιζόμενοι ότι το ελληνικό κρασί και ο πολιτισμός δεν εκπροσωπούνταν σωστά στις ΗΠΑ. Όραμά μας ήταν η δημιουργία μιας «γέφυρας» μεταξύ της ελληνικής παράδοσης και της αμερικανικής αγοράς, με τη μορφή εισαγόμενων, χειροποίητων, φυσικών ελληνικών κρασιών.


Χαρτοφυλάκιο φυσικών κρασιών Εκλεκτικον Eklektikon με βιολογικά, βιοδυναμικά και παραδοσιακά κρασιά από την Ελλάδα
Χαρτοφυλάκιο Eklektikon 2023

Έκτοτε βρισκόμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση καθαρών, παραδοσιακών ελληνικών κρασιών, που εκφράζουν τις χαρακτηριστικές αυτόχθονες ιδιαιτερότητες του τόπου μας. Εκπροσωπούμε οινοπαραγωγούς μικρής εμβέλειας σε όλη τη χώρα, οι οποίοι καλλιεργούν χειρωνακτικά τα δικά τους σταφύλια, χρησιμοποιώντας βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές. Κάθε παραγωγός εστιάζεται στις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της περιοχής του, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στη «γενέτειρά» τους για χιλιάδες χρόνια, έχοντας αναπτύξει την ικανότητα να εκφράζουν αμιγώς τον περιβάλλοντα χώρο. Η οινοποίηση είναι ελάχιστης παρέμβασης, χρησιμοποιώντας παλιές και δοκιμασμένες στο χρόνο μεθόδους τοπικής παράδοσης, σε μικρά δοχεία. Συνεπώς το χαρτοφυλάκιο της Εκλεκτικόν χαρτογραφεί τους ελληνικούς αμπελώνες και τις τοπικές ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά και την παράδοση κάθε περιοχής.


Τα κρασιά με τα οποία ενθουσιαζόμαστε είναι ζωντανά και απροσδόκητα, με ζωντανές υφές και ξεχωριστές προσωπικότητες, ενώ εξίσου σημαντική για εμάς είναι η συναλλαγή με ηθικούς συνεργάτες, που σέβονται τους συνανθρώπους τους, το περιβάλλον, και το αποτύπωμα που αφήνουν πίσω τους.


Έχοντας εξελιχθεί στην κύρια πηγή φυσικού Ελληνικού κρασιού στις ΗΠΑ, με διανομή σε περισσότερες από 25 πολιτείες, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και το πρώτο χαρτοφυλάκιο αποκλειστικά φυσικών κρασιών της Ελλάδας, το 2022. Ο στόχος μας είναι η διασαφήνιση της φιλοσοφίας των φυσικών κρασιών και η ενίσχυση της φωνής των μικρών, φυσικών και παραδοσιακών αμπελουργών της χώρας.

Επικοινωνία

ΑΘΗΝΑ
Μ. Αλεξάνδρου 44

6908-862835

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κων/νου Παλαιολόγου 23

6944-625127

ΚΑΒΑΛΑ
Δαγκλή 8

6944-625127

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
447 Broadway, FL 2 STE680
New York, NY 10013

+1-646-403-7337

www.eklektikon.com

Νέα