Ρετσίνα Black Label Special Edition

Retsina Black Label Special Edition - Biodynamic, No sulfites, Orange - Georgas Family, Spata, Attica, Greece

Η Ρετσίνα Black Label Special Edition αποτελεί την πιο αγνή έκφραση της αρχαιότερης ελληνικής οινοπαραγωγικής παράδοσης με φυσική οινοποίηση Σαββατιανού χωρίς θειώδη ή άλλα πρόσθετα, από σταφύλια βιοδυναμικής καλλιέργειας.

  • Παραγωγός: Οικογένεια Γεώργα
  • Σοδειά: 2020
  • Τύπος: Πορτοκαλί ξηρός οίνος
  • Ποικιλίες: 100% Σαββατιανό
  • Ονομασία προέλευσης: Ονομασία κατά παράδοση
  • Αλκοόλ: 13%
  • Φιάλη: 750ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιοδυναμική / Βιολογική (διπλή πιστοποίηση)
  • Οινοποίηση: Επαφή με στέμφυλα για 7 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ωρίμανση για 1 έτος σε βαρέλι και 1 έτος σε φιάλη.
  • Αρχεία:

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιοδυναμική / Βιολογική (διπλή πιστοποίηση)
  • Κλίμα: Θερμό, ξηρό
  • Έδαφος: Μάργα σε ασβεστόλιθο
  • Έτος φύτευσης: 1980
  • Υψόμετρο: 100 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: 3%
  • Πυκνότητα φύτευσης: 300 πρέμνα / στρέμμα
  • Απόδοση πρέμνου: 1 kg / πρέμνο
  • Άρδευση: Δεν εφαρμόζεται
  • Ψεκασμός: Βιοδυναμικά παρασκευάσματα, φύκια και θειάφισμα (2 φορές τον χρόνο)
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός σε πλαστικά τελάρα

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Επαφή με τα στέμφυλα για 7 ημέρες σε ανοξείδωτη δεξαμενή
  • Πιεστήριο: Ήπιο πνευματικό πιεστήριο (3,5 ώρες)
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Κατά τη ζύμωση
  • Ζύμωση: 3 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή και 1 έτος σε βαρέλι
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Φυσική ολοκλήρωση
  • Ωρίμανση: 1 έτος σε βαρέλι, 1 έτος σε φιάλη
  • Διαύγαση: Δεν εφαρμόζεται
  • Φιλτράρισμα: Δεν εφαρμόζεται
  • Παραγωγή: 550 λίτρα
  • Αλκοόλ: 13%
  • Οξύτητα: 4,90 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 1 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 23 mg/l
  • Πιστοποίηση: Demeter, Βιολογικός Οίνος, Χωρίς προσθήκη θειωδών, Vegan
  • Φιάλη: 750ml

Το οινοποιείο της Οικογένειας Γεώργα βρίσκεται στην ιστορική περιοχή των Σπάτων, στο κέντρο της ρετσίνας και του ανεξερεύνητης λευκής ποικιλίας Σαββατιανού, όπου εντοπίζονται οι αγροτικές τους ρίζες πριν από 380 χρόνια. Καλλιεργούν βιοδυναμικά τους ξηρούς αμπελώνες τους έκτασης 45 στρεμμάτων, με πολύ χαμηλή απόδοση (210 εκατόλιτρα / στρέμμα). Η οινοποίηση πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο με αυθόρμητη ζύμωση, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς θειώδη (για τα περισσότερα κρασιά), και έως την βδομάδα με επαφή με στέμφυλα, που προσδίδει στα κρασιά τους το χαρακτηριστικό μπρονζέ χρώμα.

Τα Σπάτα είναι προάστιο έξω από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τα Σπάτα είναι γνωστά για τη μακρά παράδοση τους στην αμπελοκαλλιέργεια και το κρασί ρετσίνα. Είναι επίσης γνωστή περιοχή λόγω της κοντινής απόστασης από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι επίσης μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τεράστια ιστορική και πολιτιστική σημασία. Θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, γεννώντας ιδέες και επιστήμες, όπως η δημοκρατία, η φιλοσοφία και το θέατρο. Μπορεί κανείς να θαυμάσει πολλά μνημεία της αρχαίας και πιο πρόσφατης δόξας της Αθήνας, όπως ο Παρθενώνας, η πλατεία Συντάγματος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η αρχαία περιοχή της Πλάκας κ.α.