Clear Skies Fear No Bolts

Clear Skies Fear No Bolts - Kontozisis Organic Vineyards - Karditsa, Greece - Natural organic orange wine - Roditis, Assyrtiko, Xinomavro - Eklektikon

To Clear Skies αποτελεί ένα χαρμάνι λευκών και ροζέ οινοποιήσεων, που ανήκει στη σειρά απλών φυσικών κρασιών από τους Βιολογικούς Αμπελώνες Κοντοζήση, του οποίου η ονομασία του προέρχεται από λαϊκές ρήσεις.

  • Παραγωγός: Βιολογικοί Αμπελώνες Κοντοζήση
  • Σοδειά: 2021
  • Τύπος: Ελαφρώς πορτοκαλί ξηρός οίνος
  • Ποικιλίες: 60% Μαλαγουζιά, 25% Ξινόμαυρο, 15% Ασύρτικο
  • Ονομασία προέλευσης: ΠΓΕ Καρδίτσα
  • Αλκοόλ: 13%
  • Φιάλη: 750ml
  • Αμπελοκαλλιέργεια: Βιολογική πιστοποιημένη
  • Οινοποίηση: Άγρια ζύμωση για 20 ημέρες με ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας. Εμφιαλώνεται με ελάχιστα θειώδη.
  • Αρχεία:   

Αμπελοκαλλιέργεια

  • Βιολογική πιστοποιημένη
  • Κλίμα: Θερμό, μεσογειακό
  • Έδαφος: Ασβεστώδες, αμμοπηλώδες
  • Έτος φύτευσης: 2001
  • Υψόμετρο: 200 μέτρα
  • Κλίση εδάφους: Επίπεδη
  • Πυκνότητα φύτευσης: 1,80m x 1,20m
  • Απόδοση πρέμνου: 1,2 kg / πρέμνο
  • Άρδευση: Ελάχιστη, σε περιπτώσεις ακραίας καλοκαιρινής ξηρασίας
  • Ψεκασμός: Πιστοποιημένα βιολογικά παρασκευάσματα μερικές φορές τον χρόνο
  • Τρύγος: Χειρωνακτικός

Οινοποίηση

  • Εκχύλιση: Ελεύθερη ροή στις λευκές ποικιλίες, εκχύλιση ωρών στο Ξινόμαυρο
  • Πιεστήριο: Δεν εφαρμόζεται
  • Έλεγχος Θερμοκρασίας: Ναι (κατά τη ζύμωση)
  • Ζυμομύκητας: Γηγενής (άγρια ζύμωση για 20 ημέρες)
  • Μηλογαλακτική ζύμωση: Ολοκληρώνεται με φυσικό τρόπο
  • Ωρίμανση: 2 μήνες σε τσιμεντένια αυγά (Μαλαγουζιά)
  • Διαύγαση: Δεν εφαρμόζεται
  • Φιλτράρισμα: Δεν εφαρμόζεται
  • Παραγωγή:
  • Αλκοόλ: 13%
  • Οξύτητα: 5,00 gr/l
  • Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,70 gr/l
  • Ολικά θειώδη: 50 mg/l
  • Πιστοποίηση: Βιολογικός Οίνος
  • Φιάλη: 750ml

Ο Κοντοζήσης ασχολείται με την πιστοποιημένη βιολογική γεωργία και τη βιολογική οινοποίηση από το 1991. Είναι ένας από τους πρώτους που έλαβε την πιστοποίηση στην Ελλάδα. Η μακροχρόνια ενασχόλησή του με τις πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας υποδεικνύει την ξεκάθαρη προσέγγισή του προς τη βιωσιμότητα. Ο Ανδρέας Κοντοζήσης και η συνεργάτιδά του Αφροδίτη Τούσια εργάζονται με πάθος με τη γηγενή ερυθρή ποικιλία της περιοχής, τη Λημνιώνα, μεταξύ άλλων, για την οποία έχουν αναπτύξει τεχνικές ιδιόκτητων αμπελώνων για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα από τα μεγάλα σταφύλια της ποικιλίας. Ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και το κλάδεμα πραγματοποιείται σε χαμηλής απόδοσης αμπελώνες (2,8 εκατόλιτρα / στρέμμα) των 110 στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων. Ο Κοντοζήσης δεν χρησιμοποιεί πιεστήριο (μόνο κρασιά ελεύθερης ροής) ούτε εμπορικούς ζυμομύκητες.

Η Καρδίτσα αποτελεί μια αγροτική περιοχή της Θεσσαλίας, στο κέντρο της Ελλάδας. Είναι η ποδηλατική πρωτεύουσα της Ελλάδας, με πολλούς ποδηλατόδρομους και πολλούς κατοίκους να τους χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο μετακίνησης.

Το terroir του ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα κοντινά όροι των Αγράφων και την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στους εντυπωσιακούς βράχους των Μετεώρων, που φιλοξενούν το δεύτερο σημαντικότερο σύμπλεγμα μοναστηριών στην Ελλάδα.